Draga Elektroprivredo

Poštovana,
Živim u Batajnici u ulici Nikole Suknjarevića Prike. Već dugo vremena imamo velike probleme sa električnom energijom. Nekoliko puta godišnje su planirana isključenja, valjda da bi sistem bolje funkcionisao. Međutim, efekti su nikakvi. Struje nestane kako padne kiša.
Juče je bilo planirano isključenje od 8 do 19 časova, opravdanje je bilo zbog radova na toplanama (toplovodu). U našoj ulici i nekoliko okolnih ulica toplovoda nema, sproveden je plin (čije je uvođenje papreno skupo). Struje nije došlo do pola devet. Zbog tolikog probijanja roka koji ste sami naveli, zvao sam kontakt telefon i rečeno mi je da ekipe na terenu postepeno uključuju, i mislim da je nama struja stigla poslednja. Na osnovu toga zaključujem da je bilo moguće preispitati koje trafoe uopšte isključiti (kad se već „ručno“ isključuju/uključuju), pri čemu naš nije ni trebalo da bude isključen. Zbog toga što struje nije bilo više od 12 sati pokvarila mi se hrana u zamrzivaču u vrednosti od preko 3.000 RSD.
Zbog svega toga, na osnovu Zakona o javnoj dostupnosti informacija, zahtevam da vidim
-          Elaborat o neophodnosti spropvođenja radova, što je uključilo isključenje sa napona većeg dela Batajnice 3. Avgusta tekuće godine
-          Ko je bio podizvođač radova
-          Tehničke uslove po kojoj je baš trafo-stanica nadležna za ulicu Nikole Suknjarevića Prike morala biti isključena.

Kao redovni platilac vaših usluga, biću slobodan da predložim neke mere koje bi doprinele boljem razumevanju između vas i potrošača. Za svaki prekid napajanja, planirani ili neplanirani (kvar) trebalo bi da umanjite račun za barem 1 odsto, jer to je vaša odgovornost, a potrošači nisu krivi. Tamo gde nema mnogo preduzeća, a vi znate kakve potrošače imate, planirana isključenja bi trebalo da budu isključivo radnim danima, kako radnim ljudima ne biste upropašćavali vikend. Bilo bi dobro da, ako već morate planirano da isključujete, obaveštavate SMS-om potrošače, jer ja nisam dužan da pratim sve vesti da bih video kada ćete isključiti.
Sav vaš dosadašnji rad u Batajnici, a posebno ovo juče govori mi da ima nečega u priči o javašluku u EPS-u, o čemu su govorili premijer i nadležna ministarstva. O ovome što se dogodilo biće obavešteno nadležno ministarstvo a možda i mediji.
Nadam se da ćete izaći u susret mojim opravdanim zahtevima.
Hvala!





Коментари

Популарни постови са овог блога

Уранска и хтонска божанства

Псеудопатриотизам

Logički problem indukcije